<strong>God ervaren</strong><br/><i>Joachim Vreeman<i>

God ervaren
Joachim Vreeman

Ik was nieuwsgierig naar ‘God ervaren‘ vanwege de boeiende ondertitel ‘De kracht van christelijke meditatie’ en na het lezen ervan ben ik bevestigd in mijn geloof dat de combinatie van datgene waar Jezus voor stond, namelijk liefde voor jezelf, voor je medemens en voor God (christelijke waarden) en het opzoeken van de stilte vanbinnen om de wijsheid van je ziel te kunnen horen (meditatie) een hele sterke is. Immers wie nooit de rust neemt om te onderzoeken wat zich vanbinnen beweegt en zon- en schaduwkanten van zichzelf te omarmen, zal nimmer compassie en mededogen voor de ander kunnen opbrengen. Het is simpelweg niet mogelijk om iets in de wereld te zetten waar je zelf nog geen verbinding mee hebt. Je zult daarvoor eerst ‘puin’ moeten ruimen en contact moeten maken met je diepste wezen. Christelijke meditatie kan je daarbij helpen.

Naast prachtige uitspraken en mooie inspirerende teksten, vind je in ‘God ervaren’ ook een aanzienlijk aantal mooie voorbeelden van meditaties die je kunt doen om je los te koppelen van vastgeroeste gedachten over jezelf en telkens weer verbinding te maken met de bron van liefde die in een ieder van ons aanwezig is en daarmee uiteindelijk ruimte te creëren voor nieuwe inspiratie.

Voor een ieder die op zoek is naar licht en liefde, en die de verbinding met zichzelf weer wil maken of juist wil onderhouden, beveel ik dit boek van harte aan. Het is een wegwijzer naar een intenser geleefd en dieper gevoeld leven.

Uitgebreider verslag: boekentips Yvonne Alefs

    • Categories: Religieus